This War of Mine-studio kondigt Frostpunk aan | Gamer.nl

This War of Mine-studio kondigt Frostpunk aan | Gamer.nl

11 Bit Studios, de ontwikkelaar van This War of Mine en Anomaly, werkt aan een "volwassen game" voor pc genaamd Frostpunk.

De game moet in 2017 uitkomen en draait om een wereld die bevroren is, maar waar stoomtechnologie wordt gebruikt om mensen warm te houden. Volgens 11 Bit bevat Frostpunk "complexe en veeleisende gameplay" met een focus op "inlevingsvermogen en keuzes maken".


"Dit is een erg serieuze game gemaakt voor de volwa en gamer", aldus creative director Michal Drozdowski. "Terugkijkend op This War of Mine, gaan we nu de grenzen nog meer verleggen, maar we baseren het niet per se op de realiteit. We plaatsen de mensheid onder een microscoop om te kijken wat er gebeurd wanneer men probeert te overleven." Andere details zijn nog schaars, maar de game zou strategische elementen hebben, hoewel het vooral om emotie draait.

This War of Mine verscheen in 2014 en kwam later ook naar consoles. Spelers besturen in die game een bewoner van een stad die wordt aangevallen in een oorlog. Spelers moeten in de game voedsel en medicijnen zien te vinden terwijl soldaten ontweken moeten worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou