The Vanishing of Ethan Carter 60 duizend keer verkocht | Gamer.nl

The Vanishing of Ethan Carter 60 duizend keer verkocht | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De helft van de verkopen komen uit West-Europa. 77 procent is via Steam verkocht. Via een chart, die onderin dit nieuwsbericht te zien is, zijn nog meer statistieken en details te achterhalen.

The Vanishing of Ethan Carter heeft een paranormale detective in de hoofdrol. Hij volgt het spoor van een serie brute moorden en zoekt ondertu en naar een ontvoerd jongetje. De game is ontwikkeld door de nieuwe studio The Astronauts, opgericht door één van de makers van Bulletstorm en Gears of War: Judgment. Een PS4-versie moet volgend jaar verschijnen. Gamer.nl gaf de verhalende game een 8.

Ethan Carter


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou