The Sims 3 komt naar consoles | Gamer.nl

The Sims 3 komt naar consoles | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De console- en handheldversies van The Sims 3 zullen geen exacte overzetting zijn van de PC- en Mac-versie die vorig jaar zomer verscheen. "We bouwen verder op het unieke behoeftesysteem, de levende, open buurt, de levenswensen en de eindeloze instellingsmogelijkheden, terwijl we tegelijk het spel aanpa en aan de wensen van elk platform met exclusieve features die meer controle, creativiteit en connectiviteit moeten geven", licht Sam Player, de executive producer van EA, toe.

Alle versies worden uitgerust met een nieuw Karma-systeem, waarmee de gemoedstoestand van een Sim in één klap kan worden veranderd. Zo kunnen Sims gelukkig of mooi gemaakt worden, of juist worden vervloekt met een epic fail. Bij de PlayStation 3- en Xbox 360-versie krijgen spelers de mogelijkheid hun creaties onderling uit te wi elen en hun beloningen te delen via onder andere Facebook.

Kuststadje

De Wii-versie speelt zich af in een klein stadje aan het strand waar spelers naast hun standaard levensloop ook deel kunnen nemen aan avonturen en de omgeving kunnen afzoeken naar geheimen. De DS-versie richt zich op het zelf maken van huizen, waarbij met de stylus eenvoudig muren kunnen worden uitgetekend en behangetjes kunnen worden ontworpen. Net als in de andere versies is het ook op de DS mogelijk de leven imulatie te spelen, naast een meer gestructureerde verhaalmodus.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou