The National schrijft exclusief nummer voor Portal 2 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Valve's schrijver Chet Faliszek is muziek van groot belang in de game. "De toevoeging van het originele nummer Still Alive in de eerste Portal was een onderdeel dat die game zo speciaal maakte. Met Portal 2 wilden we het gebruik van muziek versterken. Toen [het label van The National] Bug Music aangaf dat de band intere e had, grepen we dan ook de kans om met ze samen te werken," aldus de schrijver.

Ook volgens Julia Betley, woordvoerder van Bug Music, past de muziek van de band perfect bij de game. "Nadat ik Valve had ontmoet en meer leerde over het verhaal van de eerste Portal wist ik zeker dat de muziek van The National perfect zou pa en. Hun rauwe en emotionele muziek roept dezelfde instinctieve reacties op bij zijn luisteraars als Portal bij zijn spelers. Het was opwindend en een privilege om deze twee enorm creatieve teams bij elkaar te brengen om iets speciaals voor Portal 2 te maken," aldus Betley.

The National

De uit de Amerikaanse staat Ohio afkomstige band The National bestaat sinds 1999 en heeft vijf studio-albums uitgebracht. Onlangs stond de band, die bekend is om melancholische teksten en de zware baritonstem van zanger Matt Berninger, op het Cro -Linx festival in Rotterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou