Nieuws
The Division 2

The Division 2 tips en tricks

HEROVER WASHINGTON D.C.

Geschreven door Jacco Peek op
The Division 2 is uit en voor beginnende spelers kan de game nogal overweldigend zijn. Washington D.C. is gigantisch en je wordt overladen met systemen en icoontjes. Om je op weg te helpen zetten we een aantal handige tips en tricks voor je op een rij.

Kies je skills afhankelijk van je speelstijl

Na je kennismaking met de Base of Operations in het Witte Huis word je direct geconfronteerd met een lastige keuze. Je kunt namelijk kiezen uit acht verschillende skills (Pulse, Drone, Chem Launcher, Hive, Seeker Mine, Turret, Firefly en Shield) en als beginner kan dit vrij overweldigend zijn. Toch is het belangrijk om ze allemaal even te bekijken en in het achterhoofd te houden wat je speelstijl is. Speel je alleen, dan kun je de vuurkracht van de Drone en Turret wel gebruiken. Als teamspeler zijn de Chem Launcher, Shield en Pulse wellicht handige keuzes, omdat je zo waardevoller bent voor je team.

Er is geen man overboord als je spijt krijgt van je keuze, want nog belangrijker zijn de drie tot vier specialisaties binnen de skills. Deze mods kunnen van je aanvallende skill een defensieve skill maken en de gameplay dus drastisch veranderen. Zo maakt de Tactician bijvoorbeeld een vijandspotter van de Drone en kun je teamgenoten automatisch reviven met de Reviver-mod voor de Hive. De officiële website van The Division 2 legt elke skill netjes uit, dus neem vooral even een kijkje als je twijfelt. Vergeet trouwens niet je tweede skill in te stellen in het menu, want dat gebeurt niet automatisch.

The Division 2

Bezoek safehouses

Als je de eerste The Division hebt gespeeld weet je waarschijnlijk al dat safe houses belangrijk zijn, maar als beginner zie je ze wellicht over het hoofd. Ten eerste zijn het handige fast travel-punten, en gezien de omvang van Washington D.C. is dat geen overbodige luxe. Daarbij kun je ook informatie over het desbetreffende district opvragen, waardoor er allerlei nieuwe icoontjes op de kaart verschijnen met zeldzame loot als SHD Caches. Doe dit vooral dus even voordat je de omgeving gaat uitkammen, want het scheelt een hoop zoekwerk. Tot slot kun je andere spelers zoeken in safe houses om samen te free roamen, en dat is wel zo gezellig.

Mik op pantser

The Division staat erom bekend dat je soms vijftien magazijnen moet legen op eindbazen en in dit vervolg is het niet veel anders. Om je tegemoet te komen heeft ontwikkelaar Massive Entertainment vijanden met losse pantserstukken toegevoegd, die kapotgaan als je er lang genoeg op schiet. De truc is dus om hun zwakke plekken bloot te leggen door te focussen op een bepaald stuk pantser, om vervolgens vernietigende schade toe te brengen. Alle minder imposante slechteriken hebben trouwens ook zwakke plekken, bijvoorbeeld een rode tas met granaten of de knieën van die maniakken die op je af komen rennen. Een gele hit marker geeft aan als je een zwakke plek raakt, dus hou die in de gaten.

the division 2

Voltooi projecten

In de Base of Operations en in nederzettingen kun je projecten voltooien. Project Officers zijn eenvoudig te missen tussen de wirwar van iconen en we begrijpen dat je liever rechtstreeks doorgaat naar de volgende missie, maar toch zijn ze meer dan de moeite waard. Het voltooien van projecten levert namelijk veel ervaringspunten en blauwdrukken op, waarmee je zeldzame uitrusting en wapens kunt craften. Een leuk detail is daarbij dat nederzettingen fysiek uitbreiden na het voltooien van projecten. Soms is een project voltooien slechts een kwestie van grondstoffen of andere spullen doneren en soms moet je een probleem in de buurt oplossen of spullen verzamelen. Kleine moeite, groot plezier dus.

Ga slim om met wapens

Als je vaker loot-shooters hebt gespeeld weet je dat het niet slim is om direct wapens aan te schaffen of te craften. De progressie in de eerste paar uur is zo rap dat je gekochte schietijzers vrijwel direct weer waardeloos zijn, dus kun je daar beter mee wachten. Een andere manier om slim om te gaan met wapens is het craften van weapon mods, die je nu slechts een keer hoeft te maken en in kunt stellen op meerdere wapens. Check vooral goed de beschrijving van de mod voordat je je zuurverdiende grondstoffen uitgeeft, want hoewel een extra grip op je geweer wonderen doet voor je precisie, kan het andere statistieken verminderen.

The Division 2

Dit is een aantal handige tips voor als je The Division 2 gaat spelen. Mocht je willen weten wat wij tot nu toe van de game vinden, check dan Berts review in progress. Hou daarnaast de website in de gaten voor de uitgebreide review.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sessies van Ubisoft, id Software en Crystal Dynamics gepland na Google-keynote op GDC Vr-game Beat Saber krijgt eerste dlc
0

Reacties op: The Division 2 tips en tricks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.