The Darkness-maker werkt aan nieuw IP | Gamer.nl

The Darkness-maker werkt aan nieuw IP | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Starbreeze werkt hiervoor samen met de Zweedse regi eur Josef Fares, die onder meer de film Jalla! Jalla! maakte. Fares kwam samen met het mediabedrijf The Fun Lab op het idee voor de game en legde dit aan de studio voor, die er meteen brood in zag, zo legt CEO Mikael Nermark uit.

"Al enkele minuten nadat Fares met zijn presentatie begon, wisten we al dat dit een game was die we wilden maken. We zijn nog dezelfde dag begonnen met het uitwerken van het concept." Starbreeze werkt op dit moment ook aan een nieuw deel in de Syndicate-reeks, dat in tegenstelling tot de eerdere games een first-person shooter betreft. Over wat het nieuwe IP precies , is verder nog niets bekendgemaakt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou