The Binding of Isaac bijna 450.000 keer verkocht | Gamer.nl

The Binding of Isaac bijna 450.000 keer verkocht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

McMillen zegt verrast te zijn over het succes van de game. Hij was er voor de release van het spel niet eens zeker van of hij wel geld voor het spel kon vragen, legt hij uit. Reden hiervoor was dat het Rogue-genre, waar The Binding of Isaac onder valt, meestal geen grote groep mensen aanspreekt en dat de meeste Rogue-games gratis worden aangeboden. 

Een van de kenmerken van Rogue-games is dat doodgaan betekent dat spelers helemaal opnieuw beginnen. Dat is ook in The Binding of Isaac het geval. Zij doorlopen verschillende kamers die bevolkt worden door vijanden en soms bazen. De beloning ligt in het geval van McMillens game in het vinden van nieuwe items en het behalen van een zo hoog mogelijke score. Binnenkort verschijnt de Wrath of the Lamb-uitbreiding voor het spel. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou