Tencent neemt moederbedrijf Warframe-ontwikkelaar over

Tencent neemt moederbedrijf Warframe-ontwikkelaar over

Tencent neemt Leyou Technologies Holdings over, het moederbedrijf van onder ander Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes. Dat meldt href="https://www.pcgamesinsider.biz/deal/71779/leyou-shareholders-give-nod-for-13bn-tencent-takeover/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">PC Games Insider </a>(via <a href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-12-14-leyou-shareholders-approve-tencent-takeover" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Gamesindustry</a>).

Naar verluidt bood Image Frame Holdings, een dochterbedrijf van Tencent, in augustus omgerekend 1,6 miljard euro voor het bedrijf. Nu de aankoop is goedgekeurd door aandeelhouders zou Leyou Technologies vanaf 23 december 2020 een privaat bedrijf worden.

Leyou bevindt zich in Hong Kong en is het moeder bedrijf van Warframe-maker Digital Extremes en Gears Tactics-ontwikkelaar Splash Damage. Ook heeft het een samenwerking met Athlon Games en Amazon om een Lord of the Rings-mmo uit te brengen.

Tencent investeerde dit jaar vaker in gamebedrijven. Zo opende het recent Lightspeed LA in Californië met oud-medewerkers van Rockstar, 2K Games, Respawn en Sony. Ook investeerde het flink in Spec Ops: The Line-maker Yager en kocht het aandelen van GTFO-maker 10 Chambers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou dat was t dan voor warframe, die zal binnenkort ook wel overspoeld gaan worden met verplichte microstransacties (de microtransacties van nu zijn absoluut niet verplicht). Maar ja hoeft gamer.nl in ieder geval niet meer foutief te beweren dat warframe op ps5 50 fps is, In plaats van de 60 die het ook echt is. Waarom zou het 50 zijn? 50 is een heel raar getal voor fps om op gelocked te zijn.

0
test

@darkmanwls hoezo 'dat was het dan'? Fortnite heeft toch ook geen verplichte microtransactions, en nog veel meer games die uitgebracht zijn door studii's die eigendom zijn (voor een groot deel) van tencent.

0
test

@SuperDre fortnite is een heel ander soort game, waar geen levelling en statistieken verhogende gameplay elementen in zitten. Dus die vergelijking gaat nioet helemaal op. En wat voor andere games bedoel je dan?

0

Aanbevolen voor jou