'Tencent lanceert binnenkort eigen streamplatform'

'Tencent lanceert binnenkort eigen streamplatform'

Tencent zou binnenkort haar eigen streamplatform genaamd Trovo Live officieel lanceren. Dat meldt href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-26/tencent-tests-livestreaming-rival-to-amazon-s-twitch-in-the-u-s" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bloomberg</a>.

Trovo Live, voorheen Madcat, is momenteel nog in bètafase. Het platform is gericht op mobiele titels, hoewel ook games als Grand Theft Auto 5 en Destiny 2 worden uitgelicht door Tencent. Trovo is qua functie en lay-out zeer vergelijkbaar met Twitch. Zo kunnen gebruikers live kanalen verkennen, chatten aan de zijkant van het scherm en abonnementen afsluiten.

Voor contentmakers lanceert Tencent ook een partnerprogramma, genaamd Trovo 500. Daarin worden streamers opgedeeld in een ranglijst met verschillende maandelijkse beloningen, variërend van 600 tot 4200 dollar per maand. Daarvoor moeten contentmakers voldoen aan verschillende eisen, zoals een bepaald aantal stream-uren en volgers. Voor het programma trekt Tencent 30 miljoen dollar uit.

Of het platform ook officieel in Europa lanceert is niet bekend. Momenteel is de bètaversie wel bereikbaar.

Afgelopen week kondigde Microsoft aan volledig te stoppen met haar streamingdienst Mixer wegens een samenwerking met Facebook Gaming. Momenteel is Twitch nog steeds het grootste streamplatform.

Trovo
Trovo

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik denk dat ik wel weet waar shroud ni ja en Dr disrespect heen gaan XD

0
test

Ik begrijp heel de interesse in een gamestream kijken niet. Maargoed, er valt wel veel geld mee te verdienen.

0
test

@SuperDre Ik snap eerder de inconsistentie van Twitch niet xD. Shroud is letterlijk de enige persoon die ik kijk. Geen geschreeuw geen insults en kan om zichzelf lachen.

0
test

@armilo-theus Zijn Escape from Tarkov streams zijn de beste.

0

@SuperDre ik denk dat je er niet zozeer tegen aan moet kijken als een nieuw medium. Zie het meer als een soort tv kanaal waar je langs zapt. Jij hebt geen interessen in de games streams maar veel mensen wel net zoals jij weer voetbal leuk vind en ander weer niet.

0
test

@SuperDre En nog focus op mobiele games ook. Zitten daar dan ook echte diehard liefhebbers tussen die daarvan ook streams kijken? 'Ga toch weg met je PC en Playstation!' 'Achterhaald hoor, knoppen, ik swipe en tik me naar de overwinning! 'Geld betalen? Ik download alles gratis, ik ben gewend aan bagger!' Soms wil het spel halverwege een klein bedragje, maar dat valt reuze mee hoor, voor erbarmelijke kwaliteit hoor je niet veel te betalen!' 'Ik hoef geen 4K, smartphones hebben me bijziend gemaakt dus ik zie toch al slecht veraf!' Wat ik bedoel is appstore meuk zie ik gespeeld worden door voetbal liefhebbers onderweg in 't OV, huisvrouwen van 50+ met een volkse tongval, vluchtelingen uit oorlogsgebied en kids die in aanmerking komen voor speciaal onderwijs. Zal t wel mis hebben. Videogamen is al m'n hele leven liefhebberij maar ik begrijp geen snars van de voldoening van speedrunnen en en kijken naar iemands gestuntel. Ik ga denk ik een streamkanaal beginnen voor het kijken naar mensen die een speelfilm kijken. Zag ik daar wat oogvocht? Haha loser!! Jazeker! Een zak Chipito's erbij! Uitmuntend gevoel voor kwaliteitssnacks!! Nu al benieuwd wat ie volgende vrijdag voor chips heeft!! 😢😑 PS, Bovenstaande staat bol van 't cynisme. Duh. Als je wel lol aan gamestreams kijken beleeft is dit geenszins een persoonlijke aanval.. Je hebt vast andere kwaliteiten!

0

Aanbevolen voor jou