Tekst nieuwe Banjo onleesbaar op oude televisies | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hoe moeilijk is het om tekst leesbaar te maken in een spel? Detekst in Capcom's zombieslachtspel Dead Rising was al niet leesbaar opeen standaard televisie en nu kampt Banjo Kazooie met hetzelfde probleem.

Volgens Banjo-ontwikkelaar Rare is het probleem moeilijk te omzeilen.De demo van Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes kampt met vrijwelonleesbare tekst indien je het op een SDTV-speelt en volgens Rare zaldit probleem ook in de retailversie van het spel zitten. Bijzondervreemd dat Rare niet van plan is om dit probleem te verhelpen.

Rare community manager George Kelion schrijft in een post op NeoGAF:

"Het spijt ons dat we niet in staat waren om dit probleem op te lo en,want niets zou ons blijer maken dan het verhelpen van alle klachtenover het spel. Helaas is het simpelweg zo dat het teveel tijd, geld enmankracht kost om het aan te pa en."

Typisch dat zo'n fundamenteel probleem in een najaarstitel van ditkaliber kan voorkomen, zonder dat er plannen zijn om dit aan te pa en.Rare valt onder Microsoft's paraplu en Microsoft eist zelf vanontwikkelaars dat alle Xbox Live Arcade-games minimaal speelbaar moetenzijn op een 14 inch CRT-televisie. Dat Rare hier tot nu toe mee wegkomtis voor ons dan ook een grote verra ing.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou