'Tekort aan nieuwe Nvidia-kaarten duurt tot volgend jaar'

'Tekort aan nieuwe Nvidia-kaarten duurt tot volgend jaar'

Nvidia verwacht dat het tekort aan de RTX 3080- en RTX 2090-kaarten tot 2021 blijft aanhouden.

Dat meldde directeur Jensen Huang tijdens een vragensessie op 2020 GTC Digital. "Ik denk dat de vraag het gehele jaar groter blijft dan ons gehele aanbod. Het is twee keer zo erg omdat de feestdagen er aankomen. Zelfs voor de feestdagen deden we het heel goed, en met de feestdagen erbij opgeteld en de Ampere-factor, krijgen we een heel groot vierde kwartaal."

Hij vervolgt: "De 3080 en 3090 hebben een probleem qua vraag, niet qua aanbod. De vraag is veel groter dan we hadden verwacht - en we hadden al op enorm veel interesse gerekend. Zelfs als we dit hadden verwacht, hadden we nog niet zo snel kunnen produceren. We gooien de productie al heel, heel snel omhoog. Het levert veel op, en het product verscheept geweldig, maar het is gewoon telkens uitverkocht."

Een paar weken geleden lanceerde Nvidia de nieuwe high-end kaarten, waarbij de voorraad in enkele minuten uitverkocht was. Sindsdien kunnen geïnteresseerden sporadisch de kaarten bestellen, maar elke keer zijn ze binnen minuten uitverkocht. Volgens de directeur van Nvidia blijft dit dus de rest van het jaar het geval.

Render van de zijkant van een GeForce RTX 3080-videokaart van Nvidia.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

2080ti 1000 a 1200 euro. 3080 die beter is dan 2080ti 600 a 700 euro Wat gek joh, die kaarten zijn binnen 1 minuut uit verkocht. Hoe kan dat nou, dat is vreemd. Snap er helemaal niks van. Echt heel vreemd, kan iemand dit uitleggen? Mvg, Een 2080ti owner. En bedankt heh nvidia

0
test

Heb mijn ASUS TUF 3080 2 weken geleden besteld, ik hoop dat ik hem krijg voordat Cyberpunk 2077 uitkomt, maar ik vrees het ergste! Dit is gewoon super irritant, iets lanceren terwijl je aanbod hebt van 0,0 dit flikken ze elke keer! Lanceer dan pas als je genoeg voorraad hebt, maarja ze willen de prijs omhoog drijven zodat ze meer geld genereren, tis gewoon een kut streek elke keer.

0
test

@Paul_Power Uhm, Nvidia verdient er niets aan als de prijs bij webshops omhoog gaan, het zijn de webshops die die prijzen vragen, zelfs de fabrikant verdient er niets aan omdat die voor de 'fabrieksprijs' dat ding verkoopt.. De prijs van de kaarten bij Nvidia zelf zijn geen euro gestegen..

0

Aanbevolen voor jou