Tekort aan materialen zorgt voor daling in Switch-verkoop in Japan

Tekort aan materialen zorgt voor daling in Switch-verkoop in Japan

Het tekort aan materialen brengt een daling in de verkoop van de Nintendo Switch teweeg in Japan.

Dat wordt in een artikel op Nikkei geschreven, waarin het ook een woordvoerder van Nintendo aan het woord laat. Volgens het artikel zijn er in de periode april tot en met juni 33 procent minder exemplaren van de Switch verkocht in Japan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen gingen er in ieder geval 840.000 exemplaren van de hybride console over de toonbank in het land.

Een woordvoerder van Nintendo bevestigt de claim gedeeltelijk: "Het tekort aan materiaal om chips te maken heeft een impact op de productie", aldus de woordvoerder. 

Het probleem zit hem volgens de reportage voornamelijk in het produceren van onderdelen voor de draadloze communicatietechnologie in de console. Dit wordt zowel in het apparaat zelf als in de controllers gebruikt. Ook de materialen voor het maken van analoge chips, waarmee de stroomvoorziening wordt geregeld, zijn schaars. De woordvoerder noemt het toekomstperspectief voor dit probleem "onzeker".

Nintendo is van plan om dit fiscale jaar, dat eindigt op 30 maart 2023, wereldwijd 21 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch te verschepen. Het is niet duidelijk of de aanhoudende tekorten daar invloed op gaan hebben. Andere bedrijven - zowel binnen als buiten de game-industrie - worstelen ook al enkele jaren met de tekorten.

Over andere bedrijven gesproken: het artikel van Nikkei vermeldt ook kort dat de verkoop van PlayStation 5 in Japan wordt beïnvloed door de tekorten. De verkoop van de PS5 zou met zo'n 26 procent - ongeveer 200.000 exemplaren - gedaald zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou