Tegenvaller voor voormalig GTA-producer Leslie Benzies in zaak tegen Rockstar | Gamer.nl

Tegenvaller voor voormalig GTA-producer Leslie Benzies in zaak tegen Rockstar | Gamer.nl

Een claim van voormalig GTA-producer en medeoprichter van Rockstar Leslie Benzies is door het hooggerechtshof in New York ongeldig verklaard.

In april 2016 werd Rockstar voor de rechter gesleept door Benzies. Volgens de voormalige baas van de GTA-uitgever was het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig. Rockstar zou hem meerdere malen hebben misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zonder royalty's te betalen. Eind 2009 sloten Benzies en de twee medeoprichters van Rockstar een contract af met moederbedrijf Take-Two, waarin werd bepaald dat alle drie de personen een deel van de winst van het bedrijf zou ontvangen. Volgens Rockstar en Take-Two zou Benzies zijn contract echter hebben verbroken, en waren zij hem daarom niets schuldig.

Destijds noemde Rockstar de claims van Benzies al "nergens op gebaseerd en in veel gevallen simpelweg bizar". "Leslie Benzies was lange tijd een gewaardeerde werknemer binnen ons bedrijf", zo leest het statement van Rockstar. "Helaas hebben significante problemen in zijn functioneren ervoor gezorgd dat hij ontslag moest nemen. Ondanks onze pogingen om deze problemen aan te pakken en op te lo en voor en na zijn vertrek, had Leslie ervoor gekozen deze route te nemen en de contractafspraken waar we voorheen over akkoord waren te negeren."

Take Two

Nu heeft Leslie Benzies een flinke tegenslag gekregen in de rechtszaak. Het hooggerechtshof in New York, de New York Supreme Court, heeft namelijk besloten dat de getekende overeenkomst hem in feite geen recht geeft om het volledige bedrag van 150 miljoen dollar dat Benzies wil. Volgens het besluit heeft Take-Two succesvol beweerd dat Benzies de ondertekende royalty’s-overeenkomst uit 2009 heeft geschonden en daarom geen recht heeft op het bedrag. Dit betekent trouwens niet dat Benzies een geldbedrag helemaal kan vergeten. De rechtbank geeft aan dat de rechtszaak nog maar in zijn beginfase zit en er nog van alles mogelijk is.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou