Altijd benieuwd geweest naar wat de volgende generatie consoles op het scherm zal toveren? Welke grafische verbeteringen ons nog meer te wachten staan? Wat nou dat geheime project 'Dark Sector' was waar Digital Extremes al sinds Unreal aan werkt? Al deze vragen lijken in één klap beantwoord, maar laten we beginnen bij het begin.

Het is al enige tijd bekend dat Digital Extremes werkt aan een spel onder de naam Dark Sector, maar men is al jaren angstvallig stil omtrent deze titel. Er deden vele geruchten de rondte maar als we de vandaag gelanceerde teaser-website mogen geloven, is daar niets van waar. "Everything that you know about Dark Sector is probably wrong" luidt de tekst onder aan de website.

Op de website treffen we een korte teaser-trailer aan van het spel dat ons de nodige beelden laat zien die, als we Digital Extremes mogen geloven, in real-time gerenderd zijn. In tegenstelling tot wat je zou verwachten maakt Dark Sector geen gebruik van de Unreal engine, die alle voorgaande games van Digital Extremes van grafische power voorzag. Voor Dark Sector heeft men namelijk een geheel nieuwe, next-gen engine uit de grond gestampt, de Sector Engine genaamd.

De woorden in de vorige zin en in de titel onthullen het eingelijk al: Dark Sector is de eerste officiëel aangekondigde titel voor de volgende generatie consoles. Het spel zal waarschijnlijk op de Xbox 2 of de Playstation 3 haar opwachting maken - of misschien wel op beide platformen.

Bezoek dus zeker de teaser-website en download de indrukwekkende trailer. Alles wat je daarin ziet is ingame gerenderd. Zoals het er nu naar uit ziet wordt Dark Sector een futuristische actie/stealthgame, maar we kunnen niets met zekerheid zeggen en speculeren is zinloos. Alles wat we over Dark Sector weten, is namelijk onjuist. Waarschijnlijk zal het spel op de E3 onthuld worden.

Het zal nog tot 2006 duren voordat Dark Sector in de winkels verschijnt, dus geduld is wederom een schone zaak.