'Take-Two stuurde privédetective naar GTA-modder' | Gamer.nl

'Take-Two stuurde privédetective naar GTA-modder' | Gamer.nl

Een Grand Theft Auto-modder die zichzelf Ntuathy noemt claimt dat Take-Two Interactive, de uitgever van de GTA-games, een privédetective naar het huis van hem heeft gestuurd om er voor te zorgen dat de ontwikkeling van de mod werd stopgezet.

Dat meldt Ntuathy op Reddit. Hij werkte met zijn team aan de mod FiveM, een alternatieve versie van GTA Online die los van de servers van ontwikkelaar Rockstar draaide. In augustus werden de modders al verbannen van Rockstar Social Club zodat ze de game niet meer konden spelen. 

Er kwamen net een aantal privédetectives aan mijn deur die zeiden dat ze door Take-Two werden gestuurd", aldus de modder op Reddit. "Ze gaven mij een telefoon met aan de andere kant iemand uit het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten ofzo om te vertellen dat ik moest stoppen met mijn activiteiten rondom Grand Theft Auto." 

Volgens de persoon aan de andere kant van de lijn wilde men niet dieper ingaan op de algemene richtlijnen rondom het modden van Take-Two-games, omdat het specifiek om deze modder ging. 

Take-Two nam ook contact op met een andere modder die aan de populaire online mod GTA: Multiplayer werkte. Inmiddels valt op de website van de mod te lezen dat men gestopt is met de ontwikkeling.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou