Take-Two ziet GTA-film niet gebeuren

Take-Two ziet GTA-film niet gebeuren

Take-Two Interactive-CEO Strauss Zelnick ziet het maken van een GTA-film niet snel gebeuren. Het bedrijf wil de IP niet uit handen geven, maar heeft zelf te weinig expertise om een film te maken.

“Onderdeel daarvan is, als we zoiets zouden doen, dan zouden we volledige creatieve controle willen om GTA neer te zetten zoals we willen – en dat zou betekenen dat we de film moeten financieren”, zegt Zelnick. “We hebben het budget om dat te doen, maar we hebben niet de expertise omdat dat slechts een handvol mensen bij Take-Two in de filmindustrie heeft gewerkt. Ik ben daar een van, maar dat is niet ons beroep.”

Zelnick zegt daarbij dat hij de ‘meest waardevolle IP ter wereld’ niet uit handen wil geven, hoe getalenteerd een filmmaker ook is. Volgens hem is het bezitten en controle hebben over een merk essentieel voor succes.

Hoewel een GTA-film dus waarschijnlijk niet gemaakt zal worden, is Zelnick geen onbekende van de filmindustrie. In de jaren 80 was hij vicepresident van Columbia Pictures en ook was hij bijna vier jaar CEO van Twentieth Century Fox.

GTA V
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ach, er zijn al genoeg films die sterk op GTA lijken. Want GTA zelf lijkt sterk op diverse films.

0
test

@gimbal2 ja Scarface, Drive, The Godfather, Boyz n the Hood, Menace II Society, Juice

0
test

Zou ik niet weten waarom een GTA film boeiend kan zijn. Een film is veel te kort om al die dialogen in kwijt te kunnen. Verhalen van GTA games zijn zelden ook echt goed, maar dat is uiteraard een mening. Ik zie gewoon een Fast and Furious achtige film voor mij, als ik hieraan denk. Een B actie film met goed schrijfwerk, maar een wisselvallig verhaal.

0

Aanbevolen voor jou