Switch-verpakking wordt mogelijk kleiner om toevoer op te schroeven

Switch-verpakking wordt mogelijk kleiner om toevoer op te schroeven

Nintendo zou van plan zijn om de verpakking van de Nintendo Switch kleiner te maken. Dit zou er voor zorgen dat het bedrijf meer exemplaren van de console kan leveren.

Dat laat de over het algemeen betrouwbare Japanse publicatie Nikkei weten. In de loop van augustus moet de verpakking volgens de website met twintig procent krimpen. Dit zou er weer voor zorgen dat er meer exemplaren tegelijkertijd over de wereld vervoerd kunnen worden, waardoor er meer exemplaren beschikbaar zijn in winkels. 

De Nintendo Switch is op momenten slecht verkrijgbaar - net zoals andere consoles en divers ander apparatuur. Dit komt bovenal door een aanhoudend tekort van halfgeleiders die nodig zijn bij het maken van chips. 

Ondanks dat heeft Nintendo eerder gemeld geen aanpassing te doen aan diens voorspelling dat het dit fiscale jaar, dat loopt tot en met maart 2023, 21 miljoen exemplaren van de Switch verscheept. Mogelijk draagt het verkleinen van de verpakking daar deels aan bij.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik wist niet dat er een tekort aan karton was.. Raar verhaal. Is het vervoer het probleem of het chiptekort?

0
test

@mhnl1979 waarschijnlijk beiden. Dit is een oplossing voor een van de twee. Wel bijzonder, want ik heb niet het idee dat er erg veel lucht in de verpakking zit...

0

@mhnl1979 Ik krijg vanuit mijn baan ook te horen dat dingen zoals flyers printen 300% duurder is geworden

0
test

@Tad Ik werk in een drukkerij en kan inderdaad beamen dat materiaal en transportkosten voor ons in ieder geval zo'n 200% zijn gestegen. Helaas is de enige oplossing om dit (deels) door te berekenen naar de klant. Hier zal Nintendo ongetwijfeld ook mee te maken hebben, ondanks de megacontracten die hieraan vast zitten.

0
test

Transportkosten zijn explosief gestegen afgelopen jaar. Kleinere verpakking = meer consoles op een pallet en minder verbruik van verpakking = minder kosten. Gaat uiteindelijk allemaal om geld.

0
test

@vVeen071 dit is ook gewoon de rede. Of je nu 50 of 40 containers moet verschepen. Het is allebei een hoop en er gaan heel veel containers op die mega schepen. Volgens mij is daar plek zat op met de recessie die overal heerst.

0
test

@GoofyZ3 Je kunt het vergelijken met PostNL. Er wordt minder post verstuurd, dus maken we de postzegels duurder..

0

Aanbevolen voor jou