'Switch Pro krijgt mini-LED scherm'

'Switch Pro krijgt mini-LED scherm'

De volgens geruchten aanstaande Switch Pro zou wel eens een mini-LED scherm kunnen krijgen.

Dat claimt het Taiwanese Economic Daily News (via Reddit) te hebben vernomen. Er gaan al geruime tijd geruchten over de release van een krachtigere Pro-versie van de Nintendo Switch in de loop van volgend jaar, maar Nintendo heeft nog niets bevestigd. Nintendo zou door het nieuwe scherm leveranciers Sharp en JDI inruilen voor Innolux.

Het mini-LED scherm zou een verbeterde weergave van het beeldscherm op de Switch betekenen. Apple heeft volgens langlopende geruchten ook interesse in mini-LED voor hun toekomstige producten. In het kort zorgt mini-LED er voor dat pixels individueel beter belicht kunnen worden. Hiermee wordt een effect dat enigszins vergelijkbaar is met oled gecreëerd. De technologie is echter wel energiebesparender en goedkoper. Ook is er geen kans op burn-in.

Vooralsnog is niets bevestigd van de bovenstaande geruchten. Nintendo verkoopt op dit moment alleen de reguliere Switch en Switch Lite. Laatstgenoemde console kan alleen als handheld worden gebruikt en dus niet aan de televisie worden gekoppeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd, een switch Pro zou ook leuk zijn.

0

Een beter schermpje is nooit verkeerd. Zou het omgekeerde zijn van de Vita toendertijd. Die kreeg een slechter scherm (van OLED naar LCD) om het goedkoper te maken.

0
test

@RoyVG Ook omdat Sony zelf geen fuck om het apparaat gaf en het eigenlijk vrijwel vanaf t begin heeft laten doodbloeden.

0
test

@darkmanwls Toch nog steeds een geweldige handheld de Vita. Ik heb er één met Henkaku en ik vind het persoonlijk beter dan de Switch.

0

Aanbevolen voor jou