Switch-dock ter grootte van stekkerblok onthuld op Kickstarter

Switch-dock ter grootte van stekkerblok onthuld op Kickstarter

Fabrikant Genki wil een onofficiële Switch-dock produceren ie niet groter is dan een enkel stekkerblokje.

De dock heeft een HDMI-opening, USB-C opening en een ingang voor USB-accessoires. De 'Covert Dock' kan in een stopcontact geplugd worden en aan de televisie en een Switch verbonden worden. Op deze manier kan men zonder de officiële dock toch Switch op tv spelen. Vooralsnog is het apparaat alleen geschikt voor Amerikaanse stopcontacten, al kan dit via een converter omzeild worden.

Dit moet vooral handig zijn voor mensen die hun Switch op de televisie van iemand anders willen spelen, of bijvoorbeeld in een hotelkamer. Op die manier hoeft de grotere, officiële dock niet meegenomen te worden.

Gisteren is de Kickstarter-pagina online gezet. Het bedrijf had 44.601 euro nodig om het apparaat te produceren, maar op moment van schrijven is al meer dan 300.000 euro opgehaald. Het lijkt er dus op dat de Covert Dock sowieso geproduceerd gaat worden. In december dit jaar moeten de eerste exemplaren opgestuurd worden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Onofficiële aftermarket docks van Nintendo zijn erg riskant door het vage USB-C protocol die ze hanteren. Kans dat je je Switch bricked is aanwezig. Google zelf maar even op: 'The Problem with EVERY 3rd Party Nintendo Switch Dock' voor meer context.

0
test

@Remsporium lees de kickstarter campagne maar even. Zelfs de hdmi is afgesteld op de custom display profile van de switch. Die usb c lijkt ook in orde te zijn

0
test

@Millman7, het probleem zou juist moeten liggen bij het feit dat Nintendo USB PD protocollen breekt en niet helder is over de precieze werking van hun eigen protocol (onder andere door docked mode). Wellicht dat de makers dat hebben achterhaald, kan dat niet op de kickstarter pagina vinden. Veel aftermarket dock leveranciers beweren namelijk ten onrechte dat ze het Nintendo USB PD protocol kennen. Ik hoop oprecht dat jij gelijk hebt. Persoonlijk wacht ik eerst even de eerste generatie af om zeker te zijn van mijn zaak.

0
test

Hmmm... Toch maar heroverwegen of ik het nog wil backen.

0

Aanbevolen voor jou