Survivalgame Rust linkt gender op basis van SteamID | Gamer.nl

Survivalgame Rust linkt gender op basis van SteamID | Gamer.nl

In de multiplayer survivaltitel Rust wordt vanaf nu automatisch een gender voor elk personage gekozen, zonder dat de speler daar inspraak in heeft. De keuze wordt gebaseerd op de SteamID van de speler en kan niet worden aangepast. Het spel koos eerder al huidskleur en de lengte van het mannelijke geslachtsdeel voor de speler. 

De makers van Rust reageren op de officiële blog van de game. “We begrijpen dat een aantal spelers nu vastzitten aan een personage met een gender waar zij zich niet mee identificeren. Hierdoor willen zij mi chien het spel niet meer spelen”, schrijven de makers.

Sommige spelers zien er geen probleem in, terwijl anderen vinden dat ze zeggenschap moeten hebben over hoe hun personage eruit ziet. Een aantal spelers geeft aan dat ze hebben moeten betalen voor Rust – welke op dit moment nog in Early Acce zit. Deze spelers zien het niet zitten dat hun personage nu permanent één bepaald uiterlijk heeft, waar zij verder niets aan kunnen doen. 

Een tegenargument hiervoor is dat Rust een first-person game is, waardoor het uiterlijk van het personage er eigenlijk niet toe doet en alleen te zien is op het inventory-scherm.

De makers van de game hebben niet aangegeven of ze veranderingen gaan invoeren als reactie op het commentaar. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou