Super Smash Bros. snelst verkopende Wii U-game in VS | Gamer.nl

Super Smash Bros. snelst verkopende Wii U-game in VS | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game is in de eerste drie dagen dat hij verkrijgbaar is 490.000 keer verkocht. Het gaat om een gecombineerd aantal van fysieke en digitale verkopen. Daarmee verslaat de game de vorige recordhouder, Mario Kart 8.

"De Nintendo-feestdagen zijn goed begonnen, maar er is nog veel werk te doen en we hebben nog een aantal verra ingen voor onze fans in petto", aldus vicepresident van sales en marketing Scott Moffitt.

Super Smash Bros. voor Wii U is de nieuwe game in de franchise waarin bekende en minder bekende Nintendo-personages elkaar in elkaar slaan. De game is met acht mensen tegelijk te spelen. Super Smash Bros. voor Wii U verschijnt deze vrijdag in de Nederlandse winkels. Een 3DS-versie verscheen eerder dit jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou