Na talloze screenshot updates van deze potentiele topper, waarin we zo ongeveer alle karakters zagen voorbijtrekken, komt nu het positieve bericht dat het in-house team van Nintendo de game Super Smash Bros.: Melee voor de Gamecube helemaal af heeft. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Miyamoto er tevreden over is, dat zegt toch wel wat .

In de game, die zichzelf de sequel van de uitstekende Nintendo64-fighter Super Smash Brothers mag noemen, kun je met bekende Nintendo karakters als Link, Mario en Donkey Kong opnemen tegen andere bekende Nintendo figuren. Een groot pluspunt in de game is het feit dat winnen in deze game meer is dan button-bashen, dit is een van de weinige fighters waarin je het niet redt zonder de nodige techniek.

De game komt op 21 november uit in Japan, Amerikanen kunnen hem begin december ophalen. In Europa is de kans groot dat de game bij de launch aanwezig zal zijn, al lijkt er dan wel een overschot aan goede launchgames te ontstaan (Pikmin, Luigi's Mansion, Wave Race: Blue Storm en Eternal Darkness zijn enkele voorbeelden van games die dan in principe af zijn).