Super Mario-jubileum wordt gevierd met nieuwe games en ports

Super Mario-jubileum wordt gevierd met nieuwe games en ports

Nintendo heeft diverse games, overzettingen en andere producten rondom het vijfendertigste jubileumjaar van Super Mario aangekondigd.

Dat werd in een plotseling online verschenen Mario Direct gedaan. Zo komt er op 13 november een speciaal Game & Watch-systeem uit waarop Super Mario Bros. en The Lost Levels gespeeld kan worden. Ook staat de Game & Watch-game Ball er op, maar dan met Mario in de hoofdrol. Dit systeem is tot eind maar 2021 te koop.

Watch on YouTube

Verder kondigde Nintendo de collectie Super Mario 3D All-Stars aan voor Switch, met daarin Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Meer hierover valt in dit nieuwsbericht te lezen. Ook de Wii U-game Super Mario 3D World komt naar Switch in de vorm van Super Mario 3D World + Bowser's Fury, met daarin nieuwe content. Meer details over de extra content wordt later onthuld. Super Mario 3D World + Bowser's Fury verschijnt op 12 februari 2021 op Switch.

Watch on YouTube

Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart 2021 kunnen Nintendo Switch Online-abonnees aan de slag met Super Mario Bros. 35. De game is vergelijkbaar met Tetris 99: 35 spelers spelen tegelijk Super Mario Bros. tot er maar één overblijft. Door vijanden te verslaan verschijnen die op het scherm van andere spelers.

Vanaf vandaag kan Super Mario All-Stars gespeeld worden via de SNES-app voor Nintendo Switch Online-leden. In deze collectie zitten Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 en The Lost Levels.

Watch on YouTube

Op 16 oktober verschijnt Mario Kart Live: Home Circuit. De nieuwe Mario Kart-game voor Switch komt in twee edities verkrijgbaar: een Mario Set en Luigi Set. Per stuk kosten ze 99,99 dollar - een prijs in euro's is nog niet bekend, maar komt waarschijnlijk rond de 99,99 euro te liggen. In de game, die in samenwerking met Velan Studios is gemaakt, toveren spelers hun eigen huiskamer om tot een Mario Kart-circuit. Via gratis te downloaden software kan de Switch gebruikt worden om de kart te besturen en spelers kunnen poortjes plaatsen om zo hun eigen parcours te maken.

Watch on YouTube

Verder staan er diverse Mario-evenementen op de planning voor Nintendo-games. Zo komt er een speciaal evenement met Mario en Donkey Kong Jr. uit de oorspronkelijke Super Mario Kart naar Mario Kart Tour, staat er in januari een Splatfest in Splatoon 2 rondom Mario op de planning en verschijnen er in maart 2021 Mario-meubels in Animal Crossing: New Horizons.

De complete Mario Direct is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

RIP Wallet! Wel erg toffe dingen allemaal zeg! Die Game & Watch gaat er sowieso komen. Die Mario Kart toys probeer ik maar onder het mom van "voor de kleine" in huis te krijgen :p

0

@SamuraiPizzaCat ja ik ook.. niet voor mij hoor..voir de kids haha.hoop dat je gewoon met 4 kan spelen dat t splitscreen met 4 kan, allemaal racen door de kamer. Kunnen ze ook driften? Hehe. Erg leuk dit!!

0
test

@SamuraiPizzaCat die Nintendo Game & Watch Super Mario Bros ik heb hem al gezocht maar nu al bijna overal uitverkocht! waanzin. Op bol.com nog voor 130 euro voor mij te duur.

0
test

Hahahha Mario 35 gaat echt classic worden. Voor iedereen die de game kan dromen stapt die game binnen en je herkent het meteen, tot de eerste vijanden van andere speler je beeld binnen komen en je ineens moet afwijken van je spier geheugen, hahahah Dat ze een classic als die game in een battle royal kunnen maken is misschien nog mooier dan wat ze net Tetris deden. Bij Tetris alike games werden in coop mode al wel vaker bij elkaar dingen gedumpt, maar in een platform game is dit denk ik uniek. Leuke tijden en eindelijk Mario nieuws. Rip wallet inderdaad zoals Pizzacat zei.

0

Aanbevolen voor jou