Succes Dead Rising zorgt voor meer Capcom 360-games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Door het succes van Capcom’s Dead Rising op de Xbox 360, zouhet heel goed kunnen dat het bedrijf met meer nieuwe en bestaande spellen voorde console zal komen. Volgens Japanse analisten zou het zelf heel goed mogelijkzijn dat games als Devil May Cry 4 en Monster Hunter een 360-versie zullenkrijgen. Dit terwijl het toch twee grote exclusieve Playstation 3 titels zijn.

Dead Rising gaat in ieder geval als een speer. Er zijn in deeerste week al 320,000 kopieën van het spel richting winkels gegaan en aan heteind van dit fiscale jaar zijn dit er naar verwachting 800,000 stuks. Japanseanalist Soichiro Fukuda denkt dat een groot deel van het succes aan de demo opMarketplace ligt. Deze demo’s wekken het intere e op van de consument en zorgenervoor dat het spel langer goed verkoopt. Er hebben al ruim 300,000 gamers deDead Rising demo gedownload.

Fukuda denkt dat het hierdoor heel goed mogelijk is datbijvoorbeeld Devil May Cry 4 ook op de Xbox 360 uit kan komen. Zo’n spel wordt namelijk voor50/60 procent op de PC ontwikkelt, wat daarna gebruikt kan worden voor de Xbox360 of de PS3. Voorlopig heeft Capcom in ieder geval nog het koude Lost Planet in de planning staan voor begin 2007.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou