Studio van Steam gegooid vanwege agressiviteit naar consumenten toe | Gamer.nl

Studio van Steam gegooid vanwege agressiviteit naar consumenten toe | Gamer.nl

Valve heeft ontwikkelaar Digital Homicide van downloadplatform Steam gegooid omdat de studio "agressief" naar consumenten op het platform toe was.

De studio probeerde honderd Steam-gebruikers aan te klagen voor zo'n 18 miljoen dollar. Daarnaast probeerde het ook de persoonlijke informatie van de gebruikers te achterhalen.


Digital Homicide staat bekend om een agre ieve houding tegen mensen die negatief zijn over hun games. Zo heeft het bedrijf maandenlang journalist Jim Sterling lastig gevallen nadat hij één van hun games afkraakte in een video. Volgens de ontwikkelaar hebben de honderd verschillende gebruikers zich kritisch en grof uitgelaten richting de ontwikkelaar, wat voor emotionele schade heeft gezorgd. Onder de reacties van gebruikers zouden zich ook doodsbedreigingen bevinden.

Alle games van de ontwikkelaar zijn nu van Steam gehaald. Daarnaast zijn ook alle Steam Greenlight-pagina's van Digital Homicide offline gehaald. Het bedrijf staat niet langer op de lijst met Steam-ontwikkelaars. Hierdoor is het niet langer mogelijk om games van de studio via Steam te kopen. "Valve is gestopt met zakendoen met Digital Homicide omdat de studio zich agre ief gedroeg naar Steam-consumenten toe", aldus Valve's Doug Lombardi.

Media has no description

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou