Studio achter Cursed Mountain sluit deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

gesloten vanwege financiële problemen.De studio heette voorheen Games That Matter en werd in 2008 ingelijfd door Koch Media, dat het label Deep Silver beheert. Cursed Mountain voor de Wii was de enige game die de studio voor Koch heeft ontwikkeld. Deep Silver Vienna werkte ook nog mee aan de Xbox 360- en PlayStation 3-titel Rideto Hell. De ontwikkeling daarvan is geheel overgeheveld naar Eutechnyx, dat al aan het spel werkte.

Volgens moederbedrijf Koch Media was het sluiten van Deep Silver Vienna geen gemakkelijke besli ing. Koch Media gaat de twintig werknemers van de studio nog tot maart uitbetalen. Volgens geruchten heeft de medeoprichter van Deep Silver Vienna, Hannes Seifert, inmiddels een baan bij Square Enix.

RockstarIn het verleden opereerde Deep Silver Vienna onder de vlag van Rockstar als Rockstar Vienna. Daar waren ze onder andere verantwoordelijk voor de overzetting van GTA 3 en GTA: Vice City naar de Xbox.De laatste titel van de studio, Cursed Mountain, is een horrorgame voor de Wii die zich afspeelt op de bevroren toppen van het Himalayagebergte. Spelers kruipen in de huid van Eric Simmons die op zoek is naar zijn verdwenen broer.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou