Studiekeuzegame voor basisscholen gelanceerd | Gamer.nl

Studiekeuzegame voor basisscholen gelanceerd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het educatieve spel, dat gericht is op leerlingen van groep zeven en acht in het basisonderwijs, helpt spelers inzicht te krijgen in het voortgezet onderwijs en dan met name het VMBO. In de game kunnen zij door een virtuele school lopen en zo alvast ontdekken hoe dat eruit ziet. Volgens ontwikkelaar Stichting Platforms VMBO is Go VMBO! als spel in staat om leerlingen op een waardevolle, volledige en objectieve manier te informeren, maar boven alles ook op aantrekkelijke wijze.

Minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunt het idee om een game in te zetten als hulpmiddel voor een goede school- en studiekeuze: "Zeker tijdens deze periode van open dagen en oriëntatie op voortgezet onderwijs is de game een goed middel voor leerlingen, ouders en leerkrachten basisonderwijs. Het is goed dat er nu een game is waarin leerlingen hun talenten en het VO ontdekken, waardoor ze een betere keuze kunnen maken." Go VMBO! kan via internet gespeeld worden en is gratis beschikbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou