Steam voert nu alleen auto-updates uit voor recent gespeelde games

Steam voert nu alleen auto-updates uit voor recent gespeelde games

Steam voert tijdelijk alleen auto-updates uit voor games die de afgelopen drie dagen door de speler zijn opgestart.

Voorheen werden alle games in de Steam-verzameling van de speler automatisch geüpdatet, maar dat gebeurt nu dus alleen met recent gespeelde spellen. Via de download manager in Steam kunnen gebruikers wel alle games nog handmatig updaten.

Valve heeft deze maatregel tijdelijk ingeluid om de gebruikte bandbreedte bij Steam-gebruikers zo laag mogelijk te houden. Dit omdat er extra veel druk op netwerken komt te liggen nu veel mensen thuiswerken tijdens de uitbraak van het coronavirus. Onlangs werd er een nieuw record gevestigd van twintig miljoen Steam-gebruikers - dat zijn er volgens Valve nu al 23,5 miljoen.

Meer bedrijven hebben soortgelijke maatregelen aangekondigd. Zo hebben Netflix en YouTube de maximaal mogelijke beeldkwaliteit van hun content omlaag gegooid en heeft Sony de downloadsnelheid van updates op PlayStation Network verlaagd.

Steam geeft gebruikers naast bovenstaande maatregel ook optionele tools voor het beter verdelen van bandbreedte. Zo kan men het automatisch updaten per game uitschakelen en de downloadsnelheid op Steam omlaag gooien. Alle details zijn in deze nieuwe blog te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goede zaak, maar vind 3 dagen nou niet bepaald lang. Hadden ze niet gewoon kunnen doen de laatste 2 games die je hebt gespeeld ofzo? Ik vond het zelf altijd extreem irritant dat steam opeens DOTA ging updaten terwijl ik die al jaren niet had gespeeld. Ik weet dat dit per game uit te zetten was, maar vergat dit best vaak. Vervolgens wil je een potje PUBG opstarten en moet die nog even 14gb binnen harken.

0
test

@WvA Maar dat downloaden doet die toch gewoon in de achtergrond zonder dat je huidige game daar last van heeft. Zo merk ik er in iedergeval niets van als ik CS:GO aan het spelen ben terwijl die in de achtergrond een ander spel aan het updaten is. En zo'n dikke hardware heb ik nu ook weer niet, i7 uit 2013 en pas geleden een rtx2060super gekocht tot die tijd had ik een gtx760.

0

Aanbevolen voor jou