Steam krijgt gepersonaliseerde voorpagina | Gamer.nl

Steam krijgt gepersonaliseerde voorpagina | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De voorpagina toont een voorgesteld aanbod dat is samengesteld op basis van informatie uit de vriendenlijst, speeltijd en aankopen van gebruikers. Verder is de optie om een curator te worden nu beschikbaar. Dit houdt in dat iemand zelf een voorpagina samenstelt. Andere gebruikers kunnen die persoon volgen als zij denken dat hun smaak overeenkomt.

De zoekfunctie is ook uitgebreid en bevat nu een 'extreem gedetailleerde eigenschappen'-optie en een Discovery Queue. Deze laatste navigeert spelers door een lijst van games die zij wellicht leuk vinden. Hieraan komen filters te pas die ervoor zorgen dat de gebruiker geen games ziet die hij of zij al heeft gekocht of waar diegene geen informatie over wil ontvangen.

De reden voor de gepersonaliseerde voorpagina is volgens Valve het snel groeiende aanbod aan games op Steam. In de laatste negen maanden kwamen meer dan 1300 games uit op het platform. Dit beslaat ongeveer een kwart van het totaalaanbod. Hierdoor kan het voor gebruikers moeilijk zijn om games te vinden die wellicht intere ant voor hen zijn, aldus Valve.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou