Steam gaat eigen awards uitdelen | Gamer.nl

Steam gaat eigen awards uitdelen | Gamer.nl

Gameplatform Steam gaat vanaf december zijn eigen game-awards uitdelen, waarbij het publiek bepaalt welke games in de prijzen vallen.

In tegenstelling tot andere uitreikingen die vaak met 'beste shooter' en 'beste ontwikkelaar' komen, gooit Steam het met hun eigen Awards het over een andere boeg. Zo is er de "Ik huil niet, er zit iets in mijn oog"-award, voor games die spelers emotioneel weten te raken. Of de "Waaaaauw, gast"-award, voor games met de grootste plottwist.


Ook komt Steam met een eigen in te vullen categorie, de "Wij hebben niet aan alles gedacht"-award. Gamers kunnen hier hun eigen categorie (en winnaar daarvan) selecteren die door Steam zelf bekeken wordt. "Belangrijke leden van het selectiecomité van de Steam Awards zullen de populairste door gebruikers ingezonden categorieën beoordelen en de beste selecteren. Of we doen alle inzendingen gewoon in een hoed en lo en het zo op", aldus Steam.

Tenslotte levert stemmen ook iets op: elke gamer die tenminste één stem uitbrengt ontvangt een speciale badge en bijbehorende XP. Stemmen op de Steam Awards kan hier.Let op: stemmen kan tot 29 november.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou