Steam aangekondigd voor Mac | Gamer.nl

Steam aangekondigd voor Mac | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wanneer het platform wordt gelanceerd op de Mac zullen games als Counter-Strike, Left 4 Dead 2 en Team Fortre 2 meteen beschikbaar zijn. Valve zal er daarnaast voor zorgen dat al hun games op zowel PC als Mac worden uitgebracht. De eerste nieuwe game die op beide platformen uit moet komen is Portal 2. Deze zal in de kerstperiode van dit jaar beschikbaar zijn.

Steam Play

Valve heeft daarnaast bekendgemaakt dat spelers van de Left 4 Dead-games op PC en Mac tegen elkaar en coöperatief met elkaar kunnen spelen. Eigenaren van een PC-exemplaar van Left 4 Dead kunnen ook gratis een Mac-exemplaar downloaden. Deze optie wordt door Valve ‘Steam Play’ genoemd. In combinatie met de 'Steam Cloud'-functie kunnen spelers een spel die ze op PC zijn begonnen, verder spelen op de Mac en vice versa.
 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou