State of Decay-dlc Lifeline verschijnt 30 mei | Gamer.nl

State of Decay-dlc Lifeline verschijnt 30 mei | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De uitbreiding voor de actiegame met zombiesetting gaat over een groep militairen die proberen overlevenden te evacueren uit een stad vol met ondoden. In tegenstelling tot de gebruikelijke manier van spelen in State of Decay, beginnen spelers direct met een uitgebreide uitrusting, maar lopen de voorraden langzaam maar zeker terug. 

Undead Labs wil met de dlc de stereotype rol van het leger in een zombieapocalyps van een andere kant bekijken. "In zombiefictie is het leger vaak de standaard slechterik. Zij zijn de hamer voor wie elk probleem er uit ziet als een spijker, en maaien blind alles neer voor een of ander onduidelijk doel", legt de ontwikkelaar op zijn website. "Deze invalshoek vinden we nogal eenzijdig en naïef. Bij het State of Decay-team hebben we een ander perspectief - het leger bestaat uit veel goede mannen en vrouwen die de grens bewaken tu en veiligheid en beschaving enerzijds en chaos en oorlog anderzijds."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou