Startup onthult 'Netflix voor indiegames' | Gamer.nl

Startup onthult 'Netflix voor indiegames' | Gamer.nl

Het Amerikaanse gamebedrijf Kermdinger Studios heeft zijn streamingdienst Jump onthuld. Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers hiermee indiegames spelen.

Een testversie van Jump is vanaf deze week beschikbaar voor gebruikers. De bètatest van de dienst duurt tot en met 24 juli.

Jump streamt delen van een gespeelde game naar de pc van de gebruiker. Dat werkt volgens de makers beter dan het streamen van videobeelden van games, zoals de Sony-dienst PlayStation Now doet.

Het Nederlandse Utomik startte eerder een vergelijkbare dienst, die zich ook op grotere games richt. Daarbij wordt een vergelijkbare streamingtechnologie gebruikt. Eerder dit jaar introduceerde Microsoft zijn abonnementsdienst Game Pa .

Tijdens de testperiode zijn er tien tot twintig games speelbaar op Jump. Zodra de dienst van start gaat, wordt de bibliotheek uitgebreid naar zestig tot honderd titels. De startup wil daarna tien titels per maand toevoegen. Het is onduidelijk wanneer Jump definitief van start zal gaan. Zodra dit gebeurt, zal de dienst 10 dollar gaan kosten.

Gamasutra heeft recentelijk een uitgebreid interview gehouden met het bedrijf, waarin meer details over de visie voor de service worden gegeven.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou