Stardew Valley krijgt splitscreen co-op

Stardew Valley krijgt splitscreen co-op

Splitscreen co-op komt naar Stardew Valley, zo blijkt uit een recente tweet van de game.

Dat heeft ontwikkelaar Concerned Ape laten weten via Twitter. Splitscreen co-op komt in alle versies van de game beschikbaar via update 1.5. Alleen op de pc-versie kan de splitscreen co-op met maximaal vier mensen gespeeld worden. Op consoles ligt de grens waarschijnlijk bij twee spelers.

Twitter-gebruikers haalden uit de screenshots in de tweet van Concerned Ape nog meer details rondom update 1.5. Zo zijn er woestijnboerderijen, nieuwe kisten, een telefoonstand en fakkels op hekken te zien. Ook moet de update nieuwe end-game content toevoegen.

Stardew Valley werd in 2016 gelanceerd op pc door Eric 'ConcernedApe' Barone. De game kwam daarna ook naar diverse andere systemen, waaronder Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Sindsdien zijn er ook diverse grote updates voor de game uitgebracht die veel meer opties aan het spel toevoegen.

Stardew Valley heeft veel weg van de oude Harvest Moon-games: ook hier onderhouden spelers een eigen boerderij en verbouwen ze gewassen. De pixelart-graphics zijn echter uniek. Daarbij barst het nabijgelegen dorpje ook van de interessante personages waar spelers kennis mee kunnen maken.

Begin dit jaar werd al aangekondigd dat Stardew Valley inmiddels meer dan tien miljoen keer is verkocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"De pixelart-graphics zijn echter uniek." Deze snap ik niet. De oude Harvest Moon games lijken er juist heel erg op ivm met pixels. Lokale co-op is wel een toffe feature! Vooral in een tijd waar je vaker thuis zit met hetzelfde huishouden

0
test

@Ryme Juist ja, die pixelart-graphics is verre van uniek. En ben zeker met je eens dat co-op juist heel leuk is. Zou nog leuker zijn als de co-op fullscreen wordt zodra je bij elkaar loopt, vindt eigenlijk dat soort co-op bij dit soort spellen toch wel leuker, want dan moet je ook echt op elkaar wachten en samen puzzels oplossen (dat vond ik ook leuk aan de eerdere lego-games).

0

Yes zin om deze game te spelen met een van mijn vrouwen. Blijft een van mijn favoriete games van deze generatie.

0

Aanbevolen voor jou