Stardew Valley is al 425.000 keer verkocht | Gamer.nl

Stardew Valley is al 425.000 keer verkocht | Gamer.nl

De simulatiegame Stardew Valley is twaalf dagen na lancering grofweg 425.000 verkocht. Dit laat de maker van de game, Eric Barone, weten aan PC Gamer. 

Barone had nooit gedacht dat Stardew Valley zo populair zou zijn. “Ik dacht dat de game populair zou zijn onder fans van Harvest Moon of Rune Factory, maar ik dacht dat het daar zou ophouden”, zegt Barone. “Ik had nooit gedacht dat het mensen zo zou aanspreken. Ik ben er super blij mee en overrompeld door, maar ik ben zeker ook verrast.”

De maker wil niet dat het succes van de titel naar zijn hoofd stijgt. “Ik wil niet dat de verkoop mijn leven op enige manier beïnvloedt. Mijn leven tijl gaat er niet door veranderen.” Barone heeft Stardew Valley in zijn eentje geproduceerd.

Stardew Valley doet denken aan eerdergenoemde titels als Harvest Moon en Rune Factory. In Stardew Valley starten spelers een eigen boerderij die zij succesvol moeten maken. Relaties kunnen worden opgebouwd en ook kerkers zijn toegankelijk om te ontdekken. Het spel is beschikbaar op Steam voor 13,99 euro. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou