StarCraft II qua graphics en content ingeperkt om pro-gaming | Gamer.nl

StarCraft II qua graphics en content ingeperkt om pro-gaming | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het promoten van profe ioneel gamen, of e-sports, is een belangrijk doel voor Blizzard. De ontwikkelaar heeft allerlei content verwijderd en de graphics vereenvoudigd om ervoor te zorgen dat de game optimaal zou draaien en geschikt was voor profe ioneel gamen, aldus Bowder.

"De game had er drie keer zo goed uit kunnen zien”, zegt de ontwerper. “We hebben dat er allemaal uitgesneden om er zeker van te zijn dat de game geen last van netwerkvertragingen zou hebben en het de groei van e-sports niet zou verstoren.

Volgende delen

StarCraft II: Wings of Liberty kwam op 27 juli uit voor de PC en is de eerste van in totaal drie StarCraft II-games. Wanneer de twee vervolgdelen, Heart of the Swarm en Legacy of the Void, uitkomen is vooralsnog onbekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou