Star Wars Battlefront bevat 12 multiplayermaps | Gamer.nl

Star Wars Battlefront bevat 12 multiplayermaps | Gamer.nl

Ontwikkelaar DICE heeft bekendgemaakt dat Star Wars Battlefront twaalf multiplayermaps bevat bij de lancering. Dit deed de Zweedse ontwikkelaar in een uitgebreid verslag over een nieuwe map op zijn website.

De nieuwe map, gesitueerd op planeet Sullust, werd tegelijkertijd onthuld als een van de speelbare Star Wars Battlefront-maps. Sullust is een planeet die nooit te zien was in Star Wars, maar wel genoemd werd in bijvoorbeeld de film Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi.

“We wilden onze eigen planeet maken, door eerst verschillende ideeën te proberen, om daarna te kiezen voor een lavaplaneet, met zwarte scherpe stenen, grote landverschuivingen, rode lava, turquoise meren en witte rook. Alles om het erg kleurrijk, maar toch imposant en beangstigend te maken,” laat concept artist Anton Grandert weten.

Voor de inspiratie voor de map reisde DICE af naar IJsland en deed het onderzoek in de Lucasfilm-archieven. Zo is de inspiratie voor de gebouwen van het keizerrijk (Imperial) afgeleid van het originele ontwerp van de Death Star. 

Sullest is een van de twaalf multiplayers maps in Star Wars Battlefront. De beboste maan Endor en de ijsplaneet Hoth werden eerder al als speelbare maps getoond. Naast de multiplayermaps bevat de game ook andere maps in de Mi ions-modus.

Star Wars Battlefront staat gepland voor 17 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Daarbij verschijnt tevens gratis downloadable content, gebaseerd op de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens, getiteld The Battle of Jakku.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou