Standalone-app Cortana komt deze herfst naar iOS en Android | Gamer.nl

Standalone-app Cortana komt deze herfst naar iOS en Android | Gamer.nl

Vanaf vandaag is de Gamer.nl-podcast elke maandag te beluisteren! Deze week hebben Erik, Joe en Ron het over Nintendo's nieuwe hardware en strategie op mobiele systemen, de spanningen tussen Konami en Hideo Kojima én vertelt Ron over Battlefield Hardline.

De vernieuwde Cortana komt ergens na de release van Windows 10 uit, eerst op desktop en vervolgens op tablet en smartphones. De technologie kan e-mails lezen en begrijpen, meldt Eric Horvitz, managing director van Microsoft Research en onderdeel van het Einstein-project.

De oorspronkelijke versie van Cortana is inmiddels al een jaar bruikbaar op Windows Phone, maar plannen voor andere platformen waren niet bekendgemaakt. Steeds meer Microsoft-services worden aangeboden op niet-Microsoft platformen. Vorig jaar kwam Office uit voor iOS en begin dit jaar Outlook voor iOS en Android.

Cortana is vernoemd naar de kunstmatige intelligentie in de Halo-reeks. Jen Taylor, de vrouw die haar stem inspreekt in de game, heeft de software ook ingesproken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou