Stadia-regisseur: 'Streamers moeten betalen voor gebruik van games'

Stadia-regisseur: 'Streamers moeten betalen voor gebruik van games'

Alex Hutchinson, creative director van Stadia Games en Entertainment Montreal, vindt dat contentmakers moeten betalen voor het streamen van games. Google heeft afstand genomen van de uitspraak.

'Streamers die zich druk maken over dat hun content wordt verwijderd omdat ze muziek gebruiken waar ze niet voor betalen zouden zich meer zorgen moeten maken over het feit dat ze gameplay streamen waar ze ook niet voor betalen', zegt Hutchinson op Twitter. 'Het is allemaal weg zodra uitgevers het gaan handhaven.

De echte waarheid is dat streamers ontwikkelaars zouden moeten betalen voor de games die ze streamen. Ze zouden een licentie moeten kopen zoals in elke echte industrie en betalen voor de content die ze gebruiken.'

De tweets veroorzaakten veel ophef op Twitter onder contentmakers, media een uitgevers. Een woordvoerder van Google zegt in een conversatie met website 9to5google dat Hutchinsons tweets 'niet die van Google Stadia representeren.'

Ook Ryan Wyatt, hoofd van YouTube Gaming bij Google, meldt dat uitgevers een streamers een 'prachtige symbiotische relatie hebben'.

Alex Hutchinson was eerder regisseur van Assassin's Creed 3, Far Cry 4 en Journey to the Savage Planet. De ontwikkelaar van die laatste game, Typhoon Studios, werd in 2017 gekocht door Google.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een gelul hè, mafkees.

0
test

snap zn punt wel, want muziek en films mag je ook niet streamen. Alleen hoe ver wil je het laten gaan? Mag je ook geen bordspellen meer spelen? of die dan wel maar digitale versies dan weer niet? Waar trek je de lijn. Denk dat ontwikkelaars het eerder kunnen zien als gratis reclame voor hun game. Als je dan de redenering van meneer Hutchinson gaat volgen dan zouden ontwikkelaars eigenlijk de streamers moeten betalen. Gaat eigenlijk ook op voor muziek en films als je toch bezig bent.

0

Aanbevolen voor jou