Stadia is volgens Google 'springlevend'

Stadia is volgens Google 'springlevend'

Google claimt dat hun streamingplatform Google Stadia "springlevend" is.

Dat meldt Stadia-ontwikkelaar en marketinghoofd Nate Ahearn aan GamesIndustry.biz. "We zijn op weg om dit jaar meer dan honderd nieuwe games te lanceren op Stadia, en we blijven er voor zorgen dat Stadia een geweldige plek is om games te spelen op apparaten die je al in huis hebt staan."

Ahearn vervolgt: "Ik zou alle mensen die er niet in geloven willen zeggen dat ze moeten letten op hoe we onze woorden in daden omzetten, terwijl we het Stadia Makers-programma laten groeien en samenwerken met AAA-studio's als Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft en anderen."

De afgelopen periode liep de reputatie van Google Stadia schade op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Zo is Jade Raymond - bekend van de eerste Assassin's Creed-games - vertrokken en heeft ze Haven Studios opgericht, wiens eerste, nog niet onthulde game wordt gefinancierd door Sony. 

Buiten de afgelopen maanden wordt Stadia sinds lancering in november 2019 sowieso wisselvallig ontvangen. Er heerst bij veel gamers twijfel over de streamingtechniek en de bijbehorende abonnementsservice, al is inmiddels wel een gratis abonnement beschikbaar.

Google Stadia

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alleen content maakt een dienst niet springlevend, je hebt er ook gebruikers bij nodig. Mooi dat er veel in de pijpleiding zit maar hoeveel active spelers zijn er dagelijk?

0
test

Ik kan mij niet voorstellen dat een gamer serieus overweegt om over te stappen naar Stadia. Wellicht dat ze hier en daar wat casual gamers binnenhalen, maar het gros zal gewoon PS, Xbox, Nintendo of PC blijven spelen.

0

@MARQ242 mensen durven ook nog niet echt, omdat hun vrienden niet bij Stadia zitten bijvoorbeeld en bang zijn voor minder tegenspelers etc etc... Dit zal nog wel een paar jaar duren maar het zal een soort sneeuwbal zijn verwacht ik... als het eenmaal loopt dan veegt dit de consoles van tafel....

0

@Jar25 Denk het niet. Het concept is gewoon verkeerd. Als ze het hadden opgezet zoals Netflix of gamepass, dan denk ik dat het wel een succes zou kunnen worden. Maar om nu 15 euro per maand te betalen voor de "beste" kwaliteit en dan nog steeds games moeten aanschaffen voor full price, die dan niet van mij zijn. Dacht het niet.

0

Aanbevolen voor jou