Square Enix zou graag vervolg op Final Fantasy XIII maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Kitase heeft ontwikkelaar Square Enix drie jaar hard aan het vechtsysteem van Final Fantasy XIII gewerkt. Dit was een behoorlijk saaie klus en Kitase zou graag een vervolg maken om het verhaal en de personages uit de game wat meer uit te diepen. Hij geeft wel aan dat de mogelijkheid van een vervolg wel ligt aan hoe goed Final Fantasy XIII verkoopt in het westen.

Lineair avontuur

Motomu Toriyama, de regi eur van Final Fantasy XIII, geeft in hetzelfde interview aan dat zowel Final Fantasy Versus XIII als Final Fantasy Agito XIII qua gameplay op Final Fantasy XIII zullen lijken. Net als in die game zullen de games een lineair avontuur aanbieden die draait om het verhaal. Beide games spelen zich af in hetzelfde universum als Final Fantasy XIII.

Versus XIII wordt gemaakt door het ontwikkelteam dat ook verantwoordelijk was voor Kingdom Hearts II. De game draait om een jonge koning die strijdt voor het laatste kristal op de wereld. Over Agito XIII is nog nagenoeg niets bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou