Square Enix wil toekomstige games cross-gen maken

Square Enix wil toekomstige games cross-gen maken

Uitgever Square Enix heeft plannen bekendgemaakt om toekomstige games cross-gen te maken. De plannen werden onthuld tijdens een presentatie van de href="https://www.hd.square-enix.com/eng/news/pdf/20q3outline.pdf" rel="noopener noreferrer" target="_blank">financiële resultaten</a>.

Directeur van Square Enix, Yosuke Matsuda, maakte de plannen van de uitgever bekend. Hij gebruikte als onderbouwing van het plan de nieuwe generatie consoles, de PlayStation 5 en Xbox Series X, die later dit jaar uitkomen; “De nieuwe generatie consoles krijgen allemaal backwards compatibility, dus we zijn van plan om onze nieuwe titels voorlopig beschikbaar te stellen voor zowel consoles van de huidige als de volgende generatie. Het zal daarom nog even duren dat we titels exclusief voor de consoles van de volgende generatie uitbrengen,” zegt Matsudsa tijdens de presentatie.

Xbox Series X

In een recente blogpost vertelde het hoofd van Xbox, Phil Spencer, dat op de Xbox Series X alle generaties Xbox-games gespeeld kunnen worden. Ook de PlayStation 5 heeft de mogelijkheid om PlayStation 4-games te spelen. De grootste games van Square Enix die dit jaar gaan verschijnen zijn de remake van Final Fantasy 7 en Marvel's Avengers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou