Square Enix sluit financiële jaar waarschijnlijk toch af met winst

Square Enix sluit financiële jaar waarschijnlijk toch af met winst

Square Enix sluit het huidige financiële jaar, dat eindigt op 31 maart 2021, waarschijnlijk af met winst. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf. (Via href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-02-04-square-enix-sales-up-year-on-year-despite-games-losses" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Games Industry</a>)

In de eerste negen maanden van het financiële jaar steeg de omzet naar zo'n 2 miljard euro, 37 procent meer ten opzichte van het jaar ervoor. De winst steeg 48 procent, naar zo'n 308 miljoen euro. 

Opvallend is dat de verkoop van Square Enix' 'HD-games' voor consoles en pc  in oktober tot en met december met 124 procent steeg, maar in die periode een verlies van zo'n 48 miljoen dollar draaide. Eerder gaf Square Enix aan dat de verkoop van Marvel's Avengers, dat in september verscheen, tegenviel. 

Volgens Square Enix worden die verliezen echter gecompenseerd door het succesvolle eerste financiële kwartaal (maart tot en met mei 2020), waarin Final Fantasy 7 Remake lanceerde. 

Volgens het bedrijf trekken de cijfers richting het einde van het financiële jaar weer bij, met een voorspelde 12,7 procent toename n winst ten opzichte van het voorgaande financiële jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gelukkig. Fantastisch games, maar ook dubieuze belissingen soms wat de winstgevendheid in gevaar brengt.

0
test

@Ollongren inderdaad. Als ze nu niet aan de multiplayer hadden gesleuteld van cristal chronicles dan Haden ze er daar nog wel wat meer van gekocht.

0

Aanbevolen voor jou