Square Enix registreert Collection of Mana

Square Enix registreert Collection of Mana

Square Enix heeft in Europa een handelsmerk voor 'Collection of Mana' vastgelegd.

Meer details zijn er nog niet, maar het handelsmerk lijkt te wijzen op een verzameling met de diverse Mana-games. De eerste Secret of Mana verscheen in 1994 in Europa op de SNES onder de noemer Mystic Quest. Daarvoor kwam in Japan echter al een Mana-game uit in de vorm van een Final Fantasy spin-off. Na Secret of Mana zijn nog twee vervolgen uitgekomen, waaronder Legend of Mana op PlayStation. Ook kwam er een remake van het origineel, Sword of Mana, uit op de GameBoy Advance.

Mogelijk laat Square Enix meer weten over de reden van het vastleggen van het handelsmerk op de E3-beurs. Het bedrijf houdt daar een persconferentie in de nacht van maandag op dinsdag om 3:00 uur.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Kleine correctie, de eerste Mana game kwam in Europa uit als Mystic Quest op de Gameboy in '93, niet de SNES. De Mystic Quest op de SNES is een daadwerkelijke Final Fantasy game speciaal ontwikkeld voor de Westerse markten en kwam uit met de naam Mystic Quest Legend in Europa. Deze game heeft niets te maken met de Mana serie, buiten de ongelukkige naamkeuze in Europa

0
test

@RoyVG Ja, weer eens slecht onderzoek van gamer.nl. Ook heten de mana games geen secret of mana in japan, maar seiken densetsu. Waarvan deel 1 een gameboy game was en in t westen uit kwam als final fantasy adventure in de VS en als Mystic quest in europa. Secret of mana op de SNES was seiken densetsu 2. Er is ook nog een deel 3 die helaas alleen in japan is uitgekomen op de super famicom, maar waar wel vertaalde roms van rondgaan op t internet. Dit alles wist ik al omdat secret of mana een van mijn favoriete games ooit is, maar ik vond t ook binnen 10 seconden door effe google te gebruiken. En inderdaad Final Fantasy: Mystic Quest is een compleet andere game die NIETS met de seiken densetsu serie te maken heeft. Dat is namelijk een game speciaal ontwikkeld voor het westen omdat Squaresoft destijds dacht dat wij europeanen nog niet klaar waren voor de "echte" final fantasy en dat was een game om ons in te leiden. De game is later in japan uitgebracht als Final Fantasy USA: Mystic Quest.

0
test

Ik had een SNES met een paar spellen, waaronder een Amerikaanse versie van The secret of Mana die ik met behulp van een converter kon spelen.

0
test

@GRDavies Mierenneuken, ik weet t, maar de game heet gewoon secret of mana, zonder "the"

0

Aanbevolen voor jou