Square Enix onthult volgende maand nieuwe rpg voor consoles | Gamer.nl

Square Enix onthult volgende maand nieuwe rpg voor consoles | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De uitgever van games als Final Fantasy en Dragon Quest meldt dit in het nieuwe nummer van het Japanse gamestijdschrift Famitsu. "We werken op dit moment aan een rpg specifiek voor consoles en het is geen remake", aldus president Yosuke Matsuda. "We gaan er volgende maand meer over vertellen."

Het is mogelijk dat de nieuwe titel onthuld wordt op de Game Awards, die in de nacht van 5 op 6 december gehouden wordt en live wordt uitgezonden. Op het event, dat vorig jaar bekend stond als de Video Games Awards, worden vaker grote aankondigingen gemaakt. Daarnaast houdt Sony in datzelfde weekend de PlayStation Experience, waarop veel nieuwe titels voor de PlayStation 4 worden getoond. Gamer.nl doet verslag van beide evenementen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou