Split/Second-ontwikkelaar vandaag officieel gesloten | Gamer.nl

Split/Second-ontwikkelaar vandaag officieel gesloten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Black Rock sluit officieel zijn deuren vandaag", valt op Baynes' Twitter te lezen. "Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen die hun laatste werkdag tegemoet zien. Een goede toekomst wacht op jullie, daar ben ik zeker van!"

In juli doken al eerder geruchten op dat Disney, die het bedrijf bezat, Black Rock wilde sluiten. Volgens Disney waren de redenen hiervoor de annulering van Black Rocks geheime project, een free-to-play Defence of the Ancients-achtige game genaamd Champions Alliance en vervolgen op Pure en Split/Second.

Ontevredenheid

Een anonieme bron meldt tegenover Eurogamer dat Disney onhandig omging met Black Rock, door ontwikkelingen te outsourcen naar andere bedrijven terwijl Black Rock de capaciteiten en vaardigheden beheerste om het zelf te doen. Daarnaast was er een gebrek aan marketing voor onder andere Pure en Split/Second.

Voormalig medewerkers van Black Rock hebben inmiddels nieuwe studio's opgericht. Zo is Roundcube Entertainment ontstaan onder leiding van Nick Baynes; Shortround Games door vier voormalige Black Rock department directors en Bo Alien door Jason Avent, de director van Pure.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou