Split/Second-ontwikkelaar 'slecht behandeld door Disney' | Gamer.nl

Split/Second-ontwikkelaar 'slecht behandeld door Disney' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de medewerkers was het nooit Disneys intentie om nog met Black Rock Studios door te gaan, nadat de uitgever vorig jaar aankondigde een nieuwe weg in te slaan en zich te gaan richten op digitale distributie. Met de aankondiging van de nieuwe strategie werd ook een groot aantal werknemers bij Black Rock ontslagen.

Het overgebleven team kreeg te horen dat het zich moest gaan richten op digitale distributie. Daarbij zou Disney op basis van een plan voor een nieuwe game bepalen of er nog toekomst zat in de studio. Het voorgestelde idee werd enkele maanden later door Disney afgekeurd. Vervolgens zag Disney geen heil meer in het voortbestaan van Black Rock, omdat het geen andere projecten in de planning had staan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou