Via de Twitter-account van Michiel Verheijdt, de Marketing Manager van Ubisoft Nederland, is inmiddels bekend gemaakt dat de Nederlandse releasedatum op 15 april is. Dit is een dag eerder dan de datum die Eurogamer aanvankelijk noemde. Oorspronkelijke bericht:

Ubisoft heeft aan website Eurogamer gemeld dat Splinter Cell: Conviction op 16 april in de Europese winkels zal liggen. Dit nadat de uitgever stenen met daarop 13.02.10 naar Amerikaanse gamesites had gestuurd.

Eerder stelde Ubisoft de release van de game al uit van eind februari naar april dit jaar. Dit terwijl de game al enkele jaren was uitgesteld doordat deze terug naar de tekentafel was gestuurd. Met de nieuwe datum lijkt de uitgever echter eindelijk klaar te zijn voor de release. Grimmig In Splinter Cell: Conviction neemt de speler opnieuw de controle over spion Sam Fisher. De sfeer van Conviction is echter een stuk grimmiger dan zijn voorgangers doordat Sam niet langer werkt voor de Amerikaanse geheime dienst, maar op zoek is naar de moordenaars van zijn dochter. Hierbij schuwt hij geen enkel geweld en in tegenstelling tot eerdere delen in de serie wordt het neerschieten van vijanden aangemoedigd.

Splinter Cell verschijnt op zowel de Xbox 360 als de PC.