Spiritueel vervolg Steamworld Dig komt lente 2015 uit | Gamer.nl

Spiritueel vervolg Steamworld Dig komt lente 2015 uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Steamworld Dig is een 2D-platformer waar de speler grondstoffen moet verzamelen en puzzels oplo en maar ook vallen en vijanden moet ontwijken. Steamworld Heist draait om turn based gevechten in ruimteschepen en het verkennen van de resten een verwoeste wereld. De robots uit Steamworld Dig keren terug.

Een precieze releasedatum is niet bekend, ook de platforms waarop Steamworld Heist uitkomt is nog niet aangekondigd. Steamworld Dig kwam uit op de 3DS, pc, Mac, Linux, PlayStation 4 en PlayStation Vita.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou