Spintires van Steam verwijderd na game crashing bug | Gamer.nl

Spintires van Steam verwijderd na game crashing bug | Gamer.nl

Spintires is van Steam afgehaald nadat meerdere spelers klaagden over een grote bug die het spel direct na opstarten onspeelbaar maakt. 

Spelers speculeerden dat het hier niet om een onopgemerkte bug ging, maar dat programmeur Pavel Zagrebelnyy de game probeerde de saboteren vanwege een financieel probleem met uitgever Oovee. Zagrebelnyy heeft deze geruchten inmiddels verworpen in een verklaring aan Gamasutra. “Ik snap niet wie deze geruchten is gestart en waarom”, zegt Zagrebelnyy. “Het gaat om een tijd-gerelateerde bug die we niet op tijd hebben kunnen verhelpen (omdat we weinig tot geen communicatie hebben met Oovee).”

Volgens Zagrebelnyy is de bug al dagen geleden verholpen en was hij onder de veronderstelling dat de oplo ing voor de bug inmiddels in het spel was verwerkt. Zagrebelnyy geeft daarnaast aan dat hij nooit een game zou saboteren. “Ik zou nooit iets doen wat invloed zou hebben op de gamers! Ik doe juist mijn best om ervoor te zorgen dat Spintires alleen maar lol brengt aan de spelers.”

Ook uitgever Oovee ontkent dat het Zagrebelnny het spel heeft gesaboteerd. “We willen ons ongenoegen uiten over deze speculaties en verwerpen deze en andere gemaakte verwijten. Het is erg jammer dat sommige nieuw ites dit plaatsen, zonder met ons te hebben gesproken. Sommigen zeggen in hun artikelen zelfs dat ze nog met ons moeten spreken.” Volgens Oovee werken zij op dit moment samen met Zagrebelnny om het probleem op te lo en. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou